понедељак, мај 27, 2024

Diplomate EU dogovorile sa premijerkom – Europrajd šetnje će biti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. septembra 2022. (Beta) – Portal Nova.rs objavio je da je nakon diplomatskih napora u pregovorima Evropske unije i kabineta predsednice vlade Srbije Ane Brnabić, postignut dogovor po kome će Europrajd šetnja biti dozvoljena.

“Kompromisno rešenje po kome će Europrajd biti omogućen nastalo je nakon napora Evropske komesarke za ravnopravnost Helene Dali, u ličnom angažovanju prilikom pregovora sa predsednicom vlade”,  saznaje Nova.rs.

Helena Dali je trenutno u Beogradu, kao i brojni zvaničnici iz Evropske unije, koji su zajedno došli da podrže ovogodišnji Europrajd i ostvarivanje prava LGBTQ+ zajednice u Srbiji.

Ana Brnabić danas je održala hitan sastanak sa evropskim zvaničnicima, a kako je objavio portal,  diplomate su bile iznenađene što u pozivu nije navedeno povodom čega se ovaj prijem organizuje.

Nova.rs objavila je ocenu kako kažu “iskusnog diplomate jedne zapadne zemlje” da to nije uobičajeno i da je očigledno reč o tihoj podršci ovogodišnjem Europrajdu, koji je već više puta izražavala predsednica vlade Ana Brnabić, ali i značajan deo njenih ministara, učešćem u nekoliko programa tokom Europrajd nedelje.