среда, јул 24, 2024

Dan primirja: Dok se budemo sećali dotle ćemo i postojati

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. novembra 2021. (Beta) – Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević je danas, povodom Dana primirja položio vence na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu. Đorđević je rekao da srpski narod oseća večni ponos i večnu zahvalnost palima za odbranu i oslobodjenje otadžbine, saopštio je taj pokret.

“Ne smemo zaboraviti junake naše prošlosti, sve one hrabre Srbe koji su se borili da bi naš narod bio slobodan i koji su utkali slavno ime Srbije u svetsku istoriju. Sramota je što mnogi od njih danas moraju da protestuju u šatorima ispred Predsedništva zahtevajući osnovna prava, dok se država razbacuje novcem na mnoge druge stvari”, naveo je on.

Selaković uručio priznanje čuvaru Zejtinlika

“Srbija se i danas bori za čast i slobodu sebe i svoga naroda na svakom mestu, i pobeđuje u ekonomiji, u prosveti, u sportu, pobeđuje na svim poljima, a tu današnju pobedu omogućili su nam naši slavni preci pobedom pre 103 godine, 11. novembra 1918. godine”, rekao je šef srpske diplomatije.

Selaković je naglasio da 11. novembar, naš dan pobede, kada smo se zlatnim slovima upisali u istoriju sveta, jeste nešto što treba da slavimo i obeležavamo na najsvečaniji način. “Dokle to budemo radili i dokle se budemo sećali, dokle budemo pamtili, dotle ćemo i postojati”, rekao je on.

Ministar inostranih posloca Srbije i direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu Arno Gujon danas su uručili priznanje “Majka Srbija” čuvaru Zejtinlika Đorđu Mihailoviću.