среда, фебруар 28, 2024

Prostorije Inicijative mladih išarane grafitima podrške Ratku Mladiću

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. novembra 2021. (Beta) – Prostorije Inicijative mladih za ljudska prava u centru Beograda noćas su išarane grafitima podrške osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

“U noći između srede i četvrtka, nakon završetka umivanja spomenika Ratku Mladiću u Njegoševoj, nekoliko mladića je ostavilo ove poruke na kancelariji Inicijative mladih za ljudska prava u samom centru Beograda”, navela je Inicijativa na Tviteru.

Oni su objavili i fotografiju prostorija na kojima je crnim sprejom ispisano “Ratko Mladić srpski heroj”, “Ratko Mladić junak”, uz neonacistički znak “keltski krst”.

Inicijativa mladih za ljudska prava bila je najavila za utorak akciju skidanja murala sa likom Ratka Mladića u Njegoševoj ulici, u centru Beograda, ali je policija zabranila taj skup.

U utorak popodne policija je uhapsila aktivistkinju Aidu Ćorović i umetnicu Jelenu Jaćimović koje su bacile kokošja jaja na mural posvećen Mladiću.

U sredu je viski funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Đorđo Žujović polio mural belim krečom, preko Mladićevog lica.

Posle toga je grupa nepoznatih mlađih ljudi oprala kreč sa murala.