недеља, мај 19, 2024

Dačić zbog Kosova i Srebrenice zabranio korišćenje odmora u MSP

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. aprila 2024. (Beta) – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je pismo svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije sa porukom da “nije moguće korišćenje odmora u narednom periodu zbog potrebe za aktivnim zastupanjem interesa na različitim nivoima po pitanju UN rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope“, objavio je portal N1.

Pismo, u koje je N1 imao uvid, dostavljeno je svim zaposlenima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, a u njemu se navodi, da „imaju u vidu brojne i vrlo teške spoljnopolitičke izazove sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, zbog čega se očekuje maksimalni angažman svih zaposlenih u Ministarstvu i celokupnoj diplomatsko-konzularnoj mreži na pitanjima rezolucije o Srebrenici i zahteva Kosova za prijem u SE“.

Istaknuto je da je potrebno “aktivno zastupati interese u svim razgovorima na različitim nivoima, o čemu je potrebno najhitnije izveštavati Ministarstvo”, prenosi N1.

Budući da su predstojeći praznici u periodu kada je neophodno naše najaktivnije delovanje, potrebno je da ostanete u zemljama prijema i nastavite da predano branite naše interese“, naveo je Dačić.

Komitet ministara Parlamentarne skupštine Saveta Evrope bi 16. maja trebalo da se izjasni o odluci PS SE da Kosovo postane član ove međunarodne organizacije, a nešto ranije, početkom maja trebalo bi da se održi i sednica Generalne skupštine UN na kojoj će se glasati o Rezoluciji o Srebrenici.