четвртак, април 18, 2024

Dačić: SPS je spremna za razgovor o učešću u “narodnom pokretu”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. juna 2023. (Beta) – Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je ta partija spremna za razgovore o učešću u Narodnom pokretu za državu čije je osnivanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali da prethodno treba razjasniti pitanje “orijentacije” i “organizacije” tog učešća.

Dačić, koji je i ministar spoljnjih poslova, za televiziju Prva rekao je da treba razjasniti da li ideja učešća SPS-a u Vučićevom narodnom pokretu podrazumeva da bi to bila koalicija za zajednički izlazak na izbore, ili nešto drugo. On je kazao da postoji potreba neke vrste zajedničkog nastupa na izborima, u uslovima kada se deo opozicije ujedinjuje i kada postaje jedan blok.

“Nije nam strana ideja da će o tome da se razgovara. Nismo obavili razgovor, osim načelno da naša spremnost postoji da se o tome razgovara”, rekao je Dačić i podsetio da je on takvo koaliciono ujedinjenje sa Srpskom naprednom strankom predlagao pred prošle izbore, kada je SNS odlučila da se ide odvojeno jer su procene bile takve da bi dve stranke osvojile više glasova ako odvojeno učestvuju na izborima.

Dačić je rekao da te procene treba da se sagledaju i prilikom odluke o učešću u Vučićevom najavljenom narodnom pokretu.