среда, фебруар 28, 2024

Dačić na komemoraciji Dušanu Čkrebiću: Borac, graditelj, političar

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. aprila 2022. (Beta) – U Skupštine Srbije danas je priređen komemorativni skup povodom nedavne smrti nekadašnjeg predsednika Predsedništva Srbije Dušana Čkrebića.

Dušan Čkrebić, rodjen u Nišu 1927, a umro u Beogradu 7. aprila, bio je učesnik Narodno-oslobodilačke borbe i političar Srbije i Jugoslavije. Predsednik Predsedništva tadašnje SR Srbije bio je od 1984. do 1986. godine.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić je rekao da je Čkrebić bio borac, graditelj, inženjer, političar i najviši rukovodilac.

Bio je i “veliki rodoljub, komunista i socijalista, poslednji među velikim svedocima i učesnicima jednog vremena koje je obeležilo živote mnogih generacija”, rekao je Dačić

“Opraštajući se od Dušana Čkrebića, ne opraštamo se od tog vremena u kojem je on ostavio ogroman trag jer se za života potrudio da ne zaboravimo to veliko vreme”, rekao je Dačić i istakao da “za Čkrebića nije bilo dovoljno da život posveti gradnji velikog društva, već je dobro znao da mora mladima da prenese svoje iskustvo”.