петак, јул 19, 2024

Čudna pravila Apoteke Dr.Max+

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 5- jun 2024. – Već ste čuli da postoji ova ili ona mafija, tako i farmakomafija. Ona se češće pominjala u vreme pandemije korona virusa, kada su eminentni stručnjaci upozoravali da je u svemu tome mnogo više trgovine nego farmacije. Navodno su sve zemlje Svetskoj zdravstvenoj organizaciji mnogo pre pojavljivanja zaraze morale da uplate enormno visoke iznose za vakcinu koja, ispostavilo se, i nije pouzdana.

Foto: portalforum.rs

U našoj zemlji poslednjih godina apoteke (i pekare) niču kao pečurke posle kiše. Ako u slučaju prvih malo zagrebete i otkrijete ko su im vlasnici zaključićete da su to povlašteni trgovci, blizu vrhu vlasti. Imaju velelepne objekte na ekskluzivnim lokacijama a (pre)visoke cene lekova pokušavaju da tobož snize davanjem kartica za popust.

Foto: portalforum.rs

Našoj redakciji se danas javio građanin koji je pre nekoliko dana u APOTECI DR.MAX+ (sa sve crticom posle Dr) kupio brilique 90 mg i pokušao da ga neotvorenog (uz račun) vrati jer mu je kardiolog rekao da prestane da ga koristi U apoteci u Makedonskoj ulici broj 12 nisu hteli ni da čuju o povraćaju značajne sume novca (3.874,18 RSD) niti da mu u navedenom iznosu daju druge medikamente.

Kada lek izađe iz apoteke – nema vraćanja. Takav jer, rekoše propis.

Neko je bio mnogo pametan da ga sroči. Apoteka u Makedonskoj trajno je izgubila mušteriju koja će o svemu da obavesti i nadležnu inspekciju.

D. B.