уторак, јул 16, 2024

Crta: Vučić zastupljen 85 odsto u medijima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. marta 2022. (Beta) – Medijski monitoring posmatračke misije Crta pokazao je da se zastupljenost vladajuće stranke u prvom delu kampanje, smanjila sa 85 na 72 odsto, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje zastupljen 85 odsto vremena.

“Aleksandar Vučić, kao predsednik države i stranke a zatim i kao predsednički kandidat, je i dalje najzastupljeniji politički akter sa 85 odsto vremena i o njemu se izveštavalo neutralno (80 odsto) i pozitivno (20 odsto). Ipak, njegova zastupljenost od početka kampanje, je manja nego u periodu pre početka kampanje kada je zauzimao 92 odsto vremena”, navedeno je u saopštenju.

Ostali predsednički kandidati bili su zastupljeni u 15 odsto vremena, a od njih je najzastupljeniji bio Miloš Jovanović i o njemu se u 77 odsto vremena izveštavalo neutralnim tonom, pozitivnim u 17 odsto i negativnim u šest odsto vremena.

Treći po zastupljenosti bio je Zdravko Ponoš, ali je on i jedini kandidat o kojem se izveštavalo dominantno negativno i to u 72 odsto vremena.

Analiza pokazuje i favorizovanje konzervativnih, tradicionalističkih opozicionih partija u odnosu na opozicione partije koje zastupaju liberalnije stavove, koje su negativno predstavljene u 38 odsto vremena.