среда, април 24, 2024

Crnogorci i Hercegovci, sramite li se!?

Slične objave

Podeli

Nije prvi oktobar, ali povod nam i ne treba. Devojka iz susedstva juče se obrela u Dubrovniku. Otac joj je poslao kraći video zapis da je podseti “šta smo im radili”. Ništa od toga nije znala. U njenoj Šestoj beogradskoj gimnaziji o tome nije bilo pomena.

Kad se vrati ispričaću joj dovoljno. Kao izveštač Borbe prežive sam to sa gosparima. U ovom kraćem video zapisu čućete glas Crnogorca koji kaže u kameru da će, posle osvajanja bisera Jadrana, ići – do Zagreba. Preračunao se. Samo su uspeli da ga granatiraju sa bezbedne udaljenosti što priliči kukavicama, opljačkaju i popale Konavle…

Zbog zlodela koje su Crnogorci počinili (u sadejstvu sa obližnim Hercegovcima) svojevremeno sam se zalagao da im se (nudeći spisak njih stotinu koji bi bili izuzeti) trajno zabrani ulazak u ovaj grad.

Bilo je u drukčijih primera. To Dubrovčani pamte i cene. Kao davnašnju izjavu Konstantina Koče Popovića koji se tokom Drugog svetskog rata zalagao da (partizanski) ne preleću Grad u niskom letu jer bi od buke mogao sa neke palate da otpadne parče maltera.

D. B.