недеља, јун 16, 2024

Crna Gora: Opozicija povukla predlog za glasanje o nepoverenju Vladi

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 13. decembra 2021. – Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da je Vlada danas ostvarila još jednu pobedu nakon što je opozicija povukla predlog za glasanje o nepoverenju njegovom kabinetu.

“Ovo je pobjeda građana koji žele drugačiju i zdravu Crnu Goru. Ako pogledamo današnji dan vidimo još jednu neozbiljnost koja se 30 godina osjeća kroz svaki gest onih koji su podnijeli ovu inicijativu. Ako želite da budete uspješni realizujte obraćanje. To je igra ovih koji su pokušali političkom korupcijom da dobiju zlatni glas. Ovog puta ovo je prava demorkatija, u kojoj narod ne dozvoljava, pa ni poslanicima, da pomisle da treba slobodnu volju sa izbora promijeniti. Sve tri koalicije su imale zadatak da smijene režim i smjena se desila”.

Krivokapić ocenjuje da je “zakonitost da oni koji uđu u dil sa DPS-om više ne postoje”.

“Veliki koriste male. Oni koji su u SDP-u 2015. godine javno u parlamentu prozivali njihove kolege koji pripadaju drugoj opciji da vrše korupciju, sad sami žele politički korupciju. Zahvaljujem narodu, građanima, svim pojedincima koji su shvatili ovu igru i rekli da je sloboda važnija od onoga što nudi DPS”, kazao je premijer prenosi Pobjeda.

Možda ova vlada iz njihovog ugla ne treba da dobije povjerenje. Od njih nam ne treba nikakvo povjerenje, da imaju imalo obraza podnijeli bi ostavke, ne bi se igrali sa ponudama o izbornom zakonodavstvu ili novim izborima. To Crna Gora sigurno neće doživjeti zato što postoji nešto što je pobijedilo. To je program “Evropa sad” – rekao je Krivokapić i istakao da očekuju odovoran odnos poslanika u Skupštini prema programu Vlade.

“Uravnotežen budžet koji ne klacka ni lijevo ni desno. Ova vlada jedino može podnijeti ostavku ako budžet ne realizujemo do juna 2022. godine”, obećao je Krivokapić. Prema njegovim rečima, pokušano je da se parama plati ono za šta se nema znanje.

“Nikada ništa tajno nisam uradio. Zašto vi kao novinari ne pitate s kim je DPS pregovarao ovih dana. S kim su se dogvorali, ko su ti ministri, ko su potpredsjednik i premijer. Zbunili su međunarodnu zajednicu lobiranjem. Žrtvovali su 20 miliona dolara i ništa nisu uradili. Neka pokažu koliko su odgovorni, to je jedino što mijenja Crnu Goru”, rekao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje o “20 miliona dolara za lobiranje” Krivokapić je kazao da je to pitanje za druge. “Oni koji plaćaju znaju koje su lobiste uzeli i za koga oni rade. Imam inforamcije koje ne mogu da dijelim sa vama, prava adresa za pitanje je DPS. Oni pregovaraju tajno kao što su čitavog života radili. Dogovaraju sa ljudima koji misle da u jednom trenutku nešto da ućare – rekao je premijer.

D. B.