среда, мај 29, 2024

Crna Gora: Mandić ponizio državu

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 18. decembra 2023. (Beta) – Pojavljivanje predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića na proslavi izbornih rezultata Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu, oštro je osudio deo analitičara i novinara u Crnoj Gori, smatrajući da je takvim potezom “ponizio državu” i funkciju koju obavlja.

“Predsednik Skupštine Crne Gore ponizio je svoju ulogu kao predsednika parlamenta svih građana”, kazao je analitičar Miloš Vukanović u izjavi Televiziji Crne Gore (TVCG).

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić, sinoć je u Beogradu prisustvovao obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića izbornom štabu kolacije koju je predvodio na juče održanim izborima.

“Imamo trend da naši zvaničnici podanički, snishodljivo idu u Srbiju. Možda predsednik Milatović (predsednik Crne Gore Jakov Milatović) i Mandić znaju nešto što mi ne znamo, možda oni misle da su politički genijalci koji na taj način mogu da spasu Crnu Goru od političkog haosa koji Vučić može da izazove. Ipak mislim da se radi o privatnim i ličnim razlozima, dodao je Vukanović.

On očekuje rekacije na takav potez Mandića, ali i ukazuje da se “određene političke norme u Crnoj Gori se više ne poštuju”.

“Ne može predsednik jednog organa vlasti u Crnoj Gori da ide u privatnu posetu partiji”, kategoričan je Vukanović.

Pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Vijesti Vukašin Obradović, u višedecenijskoj novinarskoj praksi ne pamti sličan potez, pojavljivanja funkcionera jedne države na stranačkoj proslavi u drugoj državi.

“Bez obzira na bliskost Mandićeve stranke i njega lično sa Vučićem, njegovo pojavljivanje na proslavi SNS-a je krajnje neprimereno, uvredljivo za parlamdent i građane Crne Gore”, kazao je Obradović Televiziji Vijesti.

Po njegovim rečima Mandićev potez je jako loš po Crnu Goru.

“Ozbiljne džave to sebi ne dozvoljavaju i o tome bi se moralo razgovarati u Skupštini”, kazao je Obradović.