понедељак, март 4, 2024

“Čisto iz ljubavi” – ekološka akcija mladih kajakaša i kanuista iz Borče

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. novembra 2021. – Sportsko udruženje Kanu Kajak Klub BSK iz Borče organizovao je danas akciju čišćenja i uređenja najvećeg šetališta u beogradskom naselju Borča pod nazivom “Čisto iz ljubavi”.

Kanu kajak klub BSK ima veliki broj članova, najveći deo njih su deca koja žive u ovom naselju, on se nalazi nadomak šetališta gde deca svakodnevno provode vreme na treninzima i drugim aktivnostima u okviru kluba. To je motiv koji ih je podstakao da daju svoj doprinos u uređenju ovog velikog zelenog prostranstva.

Više desetina dece uzrasta od osam do osamnaest godina pojavilo se jutros na akciji. Mališani podeljeni u grupe dobili su zaduženja i (o)čistili  su prostor oko šetališta i parka koji se nalazi u njegovom sklopu. Deo omladinaca prikupljao je smeće iz čamaca sa vode, neki su sadili drveće, neki od njih farbali klupice duž šetališta, kosili travu i sakupljli lišće. Akciju je podržao i veliki broj roditelja ove dece koji su se uključili u projekat i dali dobar primer najmlađima.

Koordinator projekta, kajakaški trener Dimitrije Kočinac rekao je da je prezadovoljan odzivom dece i roditelja istakavši da je prevashodan cilj ove akcije bio druženje i učenje o važnosti zaštite životne sredine.

“Deca uvek žele da budu prisutna u procesu stvaranja, dobro je kada možemo usmeriti njihovu energiju u projekte koji su korisni za njih i čitavu zajednicu” rekao je Kočinac. On je zahvalio deci i njihovim roditeljima kao i nemačkoj kompaniji Lidl koja je finansijski podržala ovu akciju obezbedivši potrebna sredstva za realizaciju akcije.

Milena Markov