среда, мај 29, 2024

Čedomir Jovanović se vraća u politiku

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. novembra 2023. (Beta) – Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da se vraća u politiku, iz koje je odsustvovao nekoliko godina zbog bolesti, napominjući da se društvu mora govoriti istina umesto što je podeljeno na frontove i obračune.

“Obići ću celu Srbiju, neću se kriti ni iza koga, jer želim mir ovoj zemlji”, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare, poručujući kao slogan njegove izborne kampanje da “mora drugačije”.

On je naveo da ne želi u kampanji da se svađa i obara ruke, kao i da nije želeo da su “uglavi” u neko od ove dve liste, misleći na onu koju predvodi predsednik države Aleksandar Vučić i “Srbija protiv nasilja”, kao što su, kaže, mnogi uradili zbog ličnih interesa. “Za mene je loš izbor – izbor na koje je društvo osuđeno ako mora da bira samo između Vučića i Đilasa i njihovih lista. Nikad politički život ovde nije bio tako pojednostavljen i banalizovan”, rekao je Jovanović.

Za stanje u državi je, rekao je, najodgovorni Vučić, i kad valja i kad ne valja, navodeći da na drugoj listi “ima više ljudi koji su pravili Srpsku naprednu stranku nego na Vučićevoj”. Istakao je da veruje u drugačiju Srbiju, u društvo sposobno da ide drugim putem koji želi da sa tim društvom “krči”.

“Računam na moju generaciju, jer ono što vidim pred nama je isto što sam video u Kolarčevoj ulici kada sam pozvao da stanemo pred Miloševićeve kordone. Računam naravno na LDP i ljude koji su delili tu ideju, kao i na one ljude koji nemaju vreme ni za sebe a ne za stranke i politiku, ali moraju da nađu snagu u sebi za posao koji moramo zajedno da uradimo”, rekao je Jovanović.