петак, април 12, 2024

Brnabić: U Srbiji će se vlast menjati samo demokratskim putem, na izborima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. juna 2023. (Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da “aspolutno” neće predložiti smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, jer on, kako je ocenila, odgovorno, ozbiljno i posvećeno radi svoj posao.

Na sednici parlamenta na čijem je dnevnom redu predlog 61 poslanika opozicije za smenu Gašića, premijerka je ocenila da ministar policije nema “nikakvu ličnu odgovornost” za masovna ubistva u Srbiji s početka maja.

“Nisam za smenu jer treba da čuvamo ljude koji odgovorno rade svoj posao, a Gašić je to pokazao od kad je krajem oktobra prošle godine formirana Vlada. Apsolutno neću predložiti njegovu smenu”, rekla je premijerka.

Ocenila je da je policija postupala “maksimalno efikasno i brzo” nakon, kako je rekla, monstruoznih zločina u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar” i u selima oko Mladenovca u kojima je ubijeno 18, a ranjeno više od 20 osoba. “Najmanje vidim kako smo mogli da sprečimo užasnu tragediju u školi ‘Vladislav Ribnikar”, rekla je Brnabić.

Poručila je opoziciji da može da dobije “više” od smene ministra a to je kako je rekla, da cela Vlada podnese ostavku. “Ako želite, možete da dobijete ostavku Vlade. Nakon toga idu izbori. Ako to želite, dobrodošli ste, ali nisam spremna da mi se kadrira na ulici. U Srbiji će se vlast menjati samo demokratskim putem na izborima”, navela je premijerka.