петак, мај 24, 2024

Brnabić razgovarala sa šefom OEBS-a

Slične objave

Podeli

Brnabić i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju, piše u saopštenju

BEOGRAD, 10. novembra 2022. (Beta) – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Janom Bratuom, koji je čestitao izbor nove vlade i istakao da će Misija OEBS nastaviti da bude partner Vlade u sprovođenju reformi i zajedničkih projekata.

Brnabić je zahvalila Bratuu na podršci koju Misija pruža u “sveukupnim reformama u oblasti vladavine prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava” i podvukla da će “Vlada Srbije ostati posvećena nastavku reformi i jačanju vladavine prava”, saopštila je Vlada.

Brnabić je rekla da će u oblasti medija i informisanja na prvom mestu biti usvajanje seta izmena i dopuna medijskih zakona, a potrebno je ubrzati rad na sprovođenju Medijske strategije i donošenju Akcionog plana za naredni period. Brnabić i Bratu su se posebno osvrnuli na slučaj pretnji koje su upućene redakciji dnevnog lista Danas, i istakli važnost i značaj brze i dobre reakcije MUP i Tužilaštva u ovom slučaju, piše u saopštenju.

Ambasador Bratu je premijerku obavestio o “detaljima posete redakciji Danasa, zajedno sa članom Stalne radne grupe Veranom Matićem i predstavnikom MUP Bekirom Dudićem“, a Brnabić je rekla da su “nadležni organi u stalnom kontaktu i nastavljaju pažljivo da prate ovaj slučaj”.

Šef Misije OEBS je pozdravio rezultate u toj oblasti, pre svega rad SOS telefona za prijave pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i saradnju sa kontakt tačkama u MUP i tužilaštvima. Bratu je poručio da će OEBS nastaviti da podržava sve aktivnosti i dijalog vlade sa novinarskim i medijskim udruženjima.