субота, јул 13, 2024

Brnabić raspisala lokalne izbore

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. aprila 2024. (Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je za nedelju, 2. jun lokalne izbore u 66 jedinica lokalne samouprave u Srbiji.

Brnabić je u obraćanju iz Skupštine Srbije kazala da je raspisivanje lokalnih izbora za 2. jun, kada će biti održani i beogradski izbori, rezultat “uspešnog dijaloga” i usvajanja dvotrećinskom većinom u parlamentu izmena i dopuna zakona o lokalnim izborima.

“Raduje me što smo iz parlamenta poslali poruku svim našim građanima da smo kao njihovi izabrani predstavnici sposobni da postignemo dogovor uprkos svim našim razlikama. Ovakav dogovor je pobeda svih odgovornih ljudi”, rekla je predsednica Skupštine Srbije.

Ona je pozvala sve političke aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude. “Naša zajednička obaveza je da se naš politički sistem razvija i demokratskom pravcu koji promoviše dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumevanja. Kao predsednica Skupštine Srbije, nastaviću da insistiram da najviše predstavničko telo svih građana poštuje i promoviše upravo te vrednosti”, rekla je Brnabić i svima poželela uspešne izbore.