недеља, мај 26, 2024

Brittney Griner obavila prvi trening nakon deset mjeseci

Slične objave

Podeli

Američka košarkašica Brittney Griner, koja je 9. decembra puštena iz ruskog zatvora, obavila je prvi trening po povratku u Sjedinjenje Države, rekla je njen agent za televizijski kanal ESPN.

Dvostruka olimpijska šampionka i zvijezda WNBA lige obavila je brzi trening u vojnoj bazi u San Antoniju, izjavila je Lindsay Kagawa Colas za tu američku televiziju.

Colas je rekla da ovaj trening ne treba tumačiti kao znak da je Griner donijela odluku o tome da će nastaviti karijeru u Phoenix Mercuryju. “Ako želi igrati, na njoj će biti da to saopći. Pred njom su blagdani da se odmori i odluči što je sljedeće bez ikakvog pritiska”, rekla je ona.

Po dolasku u SAD 9. decembra, Brittney Griner je odvedena u vojnu bazu na liječnički pregled. Ova 32-godišnja košarkašica, uhapšena u februaru u Rusiji pod optužbama za trgovinu drogom, puštena je iz ruskog zatvora u zamjenu za trgovca oružjem Viktora Buta (55), koji je služio 25-godišnju kaznu u američkom zatvoru.

Razmijenjeni su na aerodromu u Abu Dabiju i od tada Griner nije davala izjave. Prema riječima Colas, Griner, koja bi mogla dati izjavu ove sedmice, nema namjeru napustiti bazu u kojoj boravi sa suprugom Cherelle.

“U ovom trenutku ne postoji vremenski okvir za njen povratak”, navela je Colas, rekavši da se “integrira u svijet koji se za nju promijenio”. “Čisto sa sigurnosnog stanovišta, ona se neće moći kretati po svijetu kao nekada. To nije ono što je željela, ali mislim da će pokušati svoju popularnost iskoristiti za nešto dobro”, rekla je ona.

Radio Slobodna Evropa