петак, јул 12, 2024

BEZ USTRUČAVANJA Svetislav Basara: Srpska opozicija se samoukinula

Slične objave

Podeli

Strah od promaja – najveći strah kod Srba pisac Svetislav Basara razume kao – strah od promena, kaže na početku intervjua u emisiji Bez ustručavanja.

“Da bi se u Srbiji bilo šta makar i prividno promenilo u najmanju ruku potrebni su rat ili revolucija. Oni ne proizilaze iz istorijske logike nego iz puke neophodnosti da se nešto dogodi”, kaže pisac u najnovijem romanu Rekapitulacija i dodaje da suviše eseistički zvuči, ali to je tačno!

“Trebalo je dvadesetdve godine da se promene jugoslovenske registarske tablice!” Basara dodaje da ovi izbori (17. decembra) neće promeniti ništa, u Skupštini će biti samo veći broj onih koji se protive ulasku u Evropsku uniju i koji se zalažu za zamrzavanje kosovskog konflikta.

Na pitanje o mogućnosti podele moći ili podele nemoći, pisac kaže da (Aleksandar) Vučić neće da deli vlast ni s kim i to svima treba da bude jasno. Nastaviće i dalje, do kada ne znam. Treba reći da se njemu (Vučiću) ne suprotstavlja neka druga ideologija nego jedna malo ublažena, ispeglana ali sve opozicione stranke su za neprihvatanje sporazuma sa Kosovom. U čemu je bitna razlika?!

Evropska unija što hitnije, NATO što hitnije, rešavanje kosovskog problema što hitnije, to je razlike politike od Vučića.

Basara ne okoliša, direktno kaže da se srpska opozicija “samoukinula”…

Više u video prilogu!

D. B.

 

Prethodni tekst
Sledeći tekst