среда, мај 29, 2024

Beograd: “Besmrtni puk”, Putinova figura i latinično Z

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. maja 2022. – Dan pobede u glavnom gradu Srbije obeležila je i ruska agentura, kojoj se pridružila proruska i proputinovska klika, među kojima su bili predsatvnici rusofilskih stranaka i ministri u Vladi Srbije.

Na manifestaciji “Besmrtni puk” bio je i ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović ikoji je izjavio da su Srbija i Rusija “uvek bile na pravoj strani istorije“. Popović je rekao da je na današnji dan, 9. maja, u Drugom svetskom ratu 1945. godine kapitulirala Nemačka i da se sećamo najveće pobede u 20. veku.

„Naše deke i bake su pobedili u ovom ratu zajedno sa našom braćom Rusima“, rekao je Popović i dodao da današnja generacija ima obavezu da svim političkim sredstvima brani dve najveće vrednosti Srbije – slobodu i nezavisnot.

Foto: FoNet/AP

Građani okupljeni u povorci „Besmrtni puk“ krenuli su od spomenika Vuku Karadžiću ka Novom groblju i Spomeniku oslobodiocima Beograda. Osim Popovića među njima su bili i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, funkcioner Socijalističke partije Srbije i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović i funkcioner Dveri Ivan Kostić.

Na čelu ove družine bio je transparent „Besmrtni puk Beograd“,  figura ruskog predsednika Vladimira Putina u prirodnoj veličini na kartonu i latinično slovo Z veličine oko dva metra, sklepano od drveta.

U masi zavedenih srpsko-ruskim lažima bilo je i onih koji su nosili fotografije svojih predaka stradalih u Drugom svetskom ratu i velika trobojka. Ograda oko spomenika Vuku St. Karadžiću odakle je povorka krenula prema Spomeniku oslobodiocima Beograda “ukrašena” je slovom Z i porukom „Za Rusiju“.

D. B.