среда, мај 29, 2024

Australijski MSN portal: Strah od rata na Kosovu

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, Australijski portal  MSN.com po prvi put danas piše o mogućem ratu na Kosovu, jer „raste strah od povećanih tenzija između Srbije i Kosova, pa je NATO pozvao obje strane da nastave s pregovorima poslije napada paravojnih snaga Republike Srbije na selo Banjska, na sjeveru Kosova“.

U rijetko objavljenom tekstu a koji se tiče nekih događaja na postjugoslovenskom prostoru, portal MSN navodi da je predsjednik Kosova, ne navode ime, (a koliko ih zanima, vjerujem da i ne znaju da je to žena – prim. V. V.)  optužio Beograd da stoji iza napada i traži sankcije protiv Srbije, dok istovremeno vlasti u Beogradu odbijaju bilo kakvu mogućnost njihovog učešća u događajima od prije dvije nedjelje.

Vrlo je interesantno da se u tekstu ne navode ni žrtve ni hapšenje, pa puštanje Milana Radoičića, niti se mediji na bilo koji načim bave njegovom u najmanju ruku kontroverznom ličnošću. Vrlo škrto navodi se izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je scenarij na Kosovu izveden po uzoru na Putinov scenarij u Donbasu.

Prema očekivanju svi mediji u Australiji posvetili su najveću pažnju novom izraelsko-palestinskom ratu, optužujući Palestince i terorističku organizaciju Hamas za najnovije krvoproliće.

V. V.