четвртак, април 18, 2024

U Izraelu više od 600 ubijenih

Slične objave

Podeli

BEOGRAD/JERUSALIM, 8. oktobra 2023. (Beta) – Broj ubijenih u napadu Hamasa na izraelska naseljena mesta na jugu duž granice sa pojasom Gaze naglo je skočio danas popodne od jutrošnjih 300 na više od 600, kako procenjuju izraelski mediji.

Samo nešto ranije objavljeno je da je broj ubijenih premašio 500, a potom je portparol izraelske dobrovoljne organizacije ZAKA, zadužene za posmrtne ostatke poginulih u terorističkim napadima, izjavio za medije na hebrejskom jeziku da je ubijeno više od 600 Izraelaca.

Tela su nađena dok se izraelske snage i dalje sukobljavaju sa naoružanim pripadnicima Hamasa u pograničnomm području.

Izjavu su preneli javni servis Kan, TV Kanal 12 i listovi Harec i Tajms of Israel. Zvanične potvrde o broju ubijenih na izraelskoj strani od početka sukoba u subotu ujutru sa islamskim ekstremističkim Hamasom, vladajućim u pojasu Gaze, međutim nema.

U izraelskim udarima iz vazduha u pojasu Gaze poginulo je 313 ljudi, a gotovo 2.000 je ranjeno, javljeno je ranije sa palestinske strane.

Izraelska vojska je u međuvremenu najavila da će škole u celoj zemlji ostati zatvorene u narednim danima jer se nastavljaju sukobi između Izraela i ekstremističkih organizacija i postojeća ograničenja ostaju na snazi.

Okupljanja su ograničena na deset ljudi napolju i 50 u zatvorenom prostoru.>