петак, јул 19, 2024

Aris Movsesijan: REM legalizovao program nedostojan pristojnog čoveka

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. maj 2024. – “Ukidanjem propisa po kojem televizije s nacionalnom pokrivenošću imaju obavezu da emituju više od dvadeset procenata “kvalitetnog programa”:  dokumentarnog, naučno-obrazovnog, dečjeg ili programa iz kulture, ovaj Savet REM-a je definitivno pljunuo na zahteve građana tokom prošlogodišnjih protesta posle masakra u “Ribnikaru” i Duboni, da podnesu ostavke jer ne kažnjavaju televizije s nacionalnom pokrivenošću koje emituju program nedostojan pristojnog čoveka, bez poštovanja prava dece.” rekao je Aris Movsesijan, potpredsednik Pokreta slobodnih građana, reagujući na odluku REM-a da iz novog Pravilnika o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge izbaci odredbu o obaveznom procentu “kvalitetnog programa”.

“REM je donošenjem ovakve odluke jasno stavio do znanja da mu je jedino važno da legalizuje svoj nerad i svoje propuste.” poručio je potpredsednik PSG-a u saopštenju ya javnost, ističući da REM ukida program koji podrazumeva obrazovni i kulturni karakter televizija s nacionalnim pokrivanjem, umesto da ga stavi kao prioritet, jer je namenjen prvenstveno mladim ljudima,

“Ako je „Za našu decu“ to takva „Srbija sutra“, onda je jasno da se građanima Srbije ništa dobro ne piše s ovom vlašću i ovim REM-om. Zato ovaj savet mora da ode, jer je ovo javašluk, čedo jednopartijske diktature Aleksandra Vučića koji ne podnosi bilo kakva nezavisna tela, i neguje poslušnike koji sede u ovom savetu” zaključio je Movsesijan.

M. Markov