петак, јун 21, 2024

Anna Oreg: Vlast se najviše plaši Novog Sada

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. maj 2024. – Potpuno smo centralizovani, ne na nivou jednog grada nego jednog čoveka koji se pita za sv. Ne može neko u Beogradu da smisli da je građanima Zrenjanina bolje i važnije da dobiju novu fabriku nego čistu i pijaću vodu. Građani treba da se pitaju, da li im treba parking ili im treba zgrada ili vrtić. Ova vlast svaki put pred izbore obećava kule i gradove da bi na kraju saznali da su te kule za neke ortake, a da će te iste kule da ruše naše gradove. 2. juna mi oslobađamo Novi Sad“, rekla je Anna Oreg, potpredsednica Pokreta slobodnih građana gostujući u emisiiji Insajder debata.

“Veliki problem je nedostatak mesta u vrtićima Vojvodini, naročito u manjim mestima, navikli smo da sve završavamo preko veze pa I da tražimo mesto u vrtiću. Ne vidim razlog zašto ne može da se izgradi dovoljno vrtića, kvalitet života se ne ogleda samo u tome šta je isplativo, jasno je da je najisplatlivije davati investitotima ali Vojvodina nema dovoljno vrtića”, rekla je Oreg.

Govoreći o nelegalnoj gradnji Oreg je rekla da je lično podnela krivičnu prijavu na više od 120 stranica za nelegalno iskopavanje u centru grada ali da Tužilaštvo još uvek po tom pitanju nije ništa uradilo.

„Predsednik je rekao da neće učestvovati u kampanji ali će zato biti u Novom Sadu, jasno je da se vlast najviše boji novog Sada i on će biti prvi slobodan grad. Po tome koliko su ovi izbori bitni govori činjenica da je SNS ceo grad oblepio plakatima na kojima piše bojkot u gradu u kom nijedna stranka ne bojkotuje izbore”, rekla je Oreg.

Ona je dodala da od 14 lista koje izlaze na gradske izbore, rekalno da su njih 4,5 skupile potpise a da su ostale fantomske liste tu da bi zbunile građane: “SNS je jako dobro naučila kako javan novac da pretvori u privatan interes i kako da napravi od grada nešto što će da odgovara investitorima a ne građanima. U Novom Sadu je sve manje zelenih površina, planira se grandiozni “Novi Sad na Vodi”, to su sve tenderi koji su namešteni i preplaćeni i građanima nedostaje kvalitet života”, zaključila je Oreg.

M. Markov