недеља, мај 26, 2024

Ana protiv Zorane

Slične objave

Podeli

Dragan Banjac

Mi govorimo samo za naše medije. Ovako bi se mogla prevesti izjava/kritika navodo srpske premijerke Ane Brnabić kojoj je kao predstavnici srpske napredne sekte zasmetalo što je druga članica te bratije, Zorana Mihajlović “dala intervju za Novu s”.

U kratkom obrazloženju najpoznatija srpsko-hrvatska tribada rekla je da “nije fer i ljudski” što je njena stranačka koleginica, pride i potpredsednica vlade kojoj je istekao rok trajanja intervjuisana od medija koji je, obratite pažnju – direktno u vlasništvu Dragana Đilasa,  medij “koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici”. Ovde idu dve sitne intervencije. Bivša premijerka (nadam se ne i buduća), inače “rečita” kako ju je bog dao, izletela se rekavši da je rečeni medij “direktno u vlasništvu” gosposina čija se politika gotovo poklapa s politikom njenog šefa. Ne treba reći i sa njenom. Ona, tribada, će sofisticiraniji deo da ostavi za “stranačke organe” jer postoje “neke crvene linije”. Druga intervencija je za razborite građane Srbije: Nije li tobož premijerka tako rekla razboritima da su Ona i On indirektno vlasnici svih ostalih medija!

Ona (Brnabićeva) je disciplinovana. Govori samo za svoje, odnosno Njegove medije, a ovo je izrekla za Hepi tv. Al je medij!

Šta je to za Novu rekla Mihajlović, prva ministarka iz vlasti koja se osmelila da govori za njegov/njihov medij. Recimo odmah – ništa! Ona veruje da nova vlada mora da bude najjača vlada do sada i da ima još bolje ljude nego u prethodnoj. Kobajagi nju kritikuju zbog toga i govore kako ne govori lepo o ministrima. “Nije tačno. Ja samo želim da budemo jaki i snažni da prođemo kroz probleme koji nas čekaju”, rekla je, misleći valjda da ONi iz SNS budu jaki i da ona posle deset godina nastavi da ministruje. A da ništa ne uradi ni ona ni njeni jaki pajtosiKupovina vremena.

Možda Ana Brnabić “ne ljubi” Zo-ranu?! Ali to je najmanje važno, mnogo je važnije hoće li Srbija da se priključi evropskom stavu i kaže konačno Vladimiru Vladimiroviču da u Ukrajini on u Rusija rade gadosti koje nisu viđene za vakta kada je nešto slično radio onaj austrijski kaplar Adolf Šiklgruber.

Ako ste pomislili da među njima iskri prevarili ste se. Oni nastavljaju da nas odvlače od Evrope i zarad sebe guraju u evroazijski mentalni prostor gde nikako ne pripadamo. Ako govorimo o medijima ništa se zadugo neće promeniti, ONI ostaju indirektni vlasnici većine a Đilas poklapa ostatak.

Ako se ne uklapate u te dve kašete ostaju vam Portak Forum i Građanski demokratski forum.