недеља, април 21, 2024

Aleksić: Vučić i Radoičić su najodgovorniji za prolivenu krv u Banjskoj

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. septembra 2023. (Beta) – Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić najodgovorniji za prolivenu krv u Banjskoj.

Komentarišući snimak koji je objavio kosovski ministar policije Dželjalj Svećlja, a na kome se u manastiru Banjska u punoj ratnoj opremi vidi Radoičić, Aleksić je agenciji Beta rekao da je politika Srpske liste, Srpske napredne stranke (SNS) i Aleksandra Vučića prema Kosovu doživela debakl.

Naglasio je da zbog izgubljenih života na severu Kosova, Vučić mora da snosi odgovornost.
“Posle oružanog sukoba u Banjskoj, u kome je najmanje četvoro ljudi poginulo, Aleksandar Vučić bi morao da podnese ostavku. Milan Radoičić nije mogao da oružano organizuje nekoliko desetina Srba na severu bez znanja i odobrenja Vučića i srpskih bezbednosnih službi. Njih dvojica su najodgovorniji za prolivenu krv u Banjskoj”, kazao je Aleksić.

Naveo je da Srbija plaća “skupu cenu katastrofalne politike režima” Aleksandra Vučića.

“Vučić i SNS su u poslednjih deset godina predali Prištini sve institucije koje je država Srbija imala na severu Kosova, a srpski narod je ostao prepušten sam sebi. Istovremeno, funkcioneri Srpske liste su se enormno bogatili razvijajući biznise po celoj Srbiji, gradili su autoputeve, zgrade i hotele, postali su vlasnici ogromnih nekretnina pa čak i jahti. A sad su u sigurnu smrt poveli mlade i nedužne ljude”, ocenio je on.