недеља, април 14, 2024

Aleksić napustio Narodnu stranku

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. avgusta 2023. (Beta) – Narodni poslanik Miroslav Aleksić podneo je ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci i najavio formiranje nove stranke i poslaničke grupe u republičkoj, i nove odborničke grupe u beogradskoj skupštini.

Alerksić je danas, na konferenciji za novinare na Oplencu, izjavio da će za formiranje nove stranke početi da skuplja potpise naredne sedmice i da će se ona zvati Narodni pokret Srbije, preneli su beogradski mediji. Ocenio je da Narodna stranka “nekoliko godina” ima pogrešnu politiku, te precizira da misli na sukobe u opoziciji. Dodao je da nema problem “ni sa jednim opozicionarom i ničijom ideologijom” i da, kako je kazao, želi da okuplja opoziciju u borbi “protiv režima”.

Bivši nrodnjak je rekao da nije imao lične probleme sa liderom Vukom Jeremićem, te naveo da su on i Jeremić imali “konceptualne razlike o tome kuda stranka treba da se kreće”. “Ovo što se danas dogodilo na Oplencu je zahtev članstva, odbora, stranke. Nije ničiji hir”, kazao je Aleksić. On smatra da je Srbiji danas potrebnija nova opoziciona politička stranka koja će ujedinjavati, nego jedna koja će razjedinjavati.

“Krenuli smo danas na novi politički put, biće težak, ali poručujem svima da je opozicija danas mnogo jača i ujedinjenija nego ikad”, kazao je on. Prema njegovim rečima, nova stranka biće otvorena za saradnju s opozicijom i građanima. “Učinićemo sve da ova stranka bude raširena i otvorena za saradnju sa opozicijom i svim građanima kako bi izgradili normalno društvo i sistem i verujem da ćemo to uspeti”, kazao je Aleksić.