петак, јул 19, 2024

Albahari: Nenad Popović ugrožava interese Srbije iz Moskve

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. mart 2024- „Nekadašnji ministar Nenad Popović direktno iz Moskve obmanjuje građane Srbije i govori o tome kako je Rusija najznačajniji ekonomski i spoljnopolitički partner Srbije, kao i da imamo najjeftini gas u Evropi, a ni jedna od od ovih informacija nije tačna i ugrožava interese Srbije.“ rekao je Natan Albahari, međunarodni sekretar Pokreta slobodnih građana.

Albahari u saopštenju za javnost dodaje da se  najznačajniji partneri Srbije nalaze u Evropskoj uniji. „Izjavama koalicionih partnera i drugih funkcionera SNS, poput poslednje Nenada Popovića, kako Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji, dodatno se udaljavamo od Evropske unije i smanjujemo mogućnost za dalji razvoj Srbije. Posebno je sporno što je Popovićeva stranka i dalje u koaliciji sa SNS, čak i nakon što su njemu uvedene sankcije SAD.“

O ozbiljnosti “činjenica” iz izjave Nenada Popovića, valjda nam najbolje govore hvalospevi o organizaciji izbora u Rusiji, mogućnostima elektronskog glasanja i debatama, s obzirom da znamo šta se događa sa opozicijom u Rusiji, koja je proterana, a neki od lidera poput Nemcova i Navaljnog su ubijeni.  Popović nema nikakav problem sa diktatorskim režimom Putina, i jedino što ga, pored ličnog bogaćenja, interesuje jeste održanje ličnog režima Aleksandra Vučića u Srbiji, zaključio je Albahari.

M. Markov