субота, октобар 26, 2024

Vulin: Situacija u Srbiji mirna i stabilna zahvaljujući i ruskim službama

Slične objave

Podeli

KAZANJ/BEOGRAD, 24. oktobra 2024. (Beta) – U Srbiji i dalje postoji antivladin potencijal, ali je situacija u zemlji trenutno mirna i stabilna, delom zahvaljujući i ruskim obaveštajnim službama, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin u Rusiji.

Na marginama samita grupe BRIKS u Kazanju, na kojem predvodi delegaciju Srbije, Vulin je za RIA Novosti prokomentarisao upozorenja ruskih službi srpskim kolegama uoči masovnih demonstracija u Beogradu 10. avgusta “da se pripremaju masovni neredi, čiji je krajnji cilj državni udar i svrgavanje rukovodstva zemlje”.

Vulin je kazao da je “takvih aktivnosti bilo” i da je Srbija “veoma zahvalna ruskim specijalnim službama” – Federalnoj službi bezbednosti (FSB) i Spoljnoj obaveštajnoj službi (SVR), koje su “blagovremeno obavestile” Beograd.

“Bili smo korak ispred i prilično spremni za ono sa čime ćemo morati da se nosimo. I, kao što vidite, sada je situacija mirna i stabilna, ljudi žive svoje živote”, rekao je Vulin u intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju.

Dodao je da antivladinih aktivnosti “uvek ima” i da one “u zavisnosti od konkretne situacije jačaju ili splašnjavaju”.

Vulin je rekao i da Zapad “ne želi da vidi slobodnu i nezavisnu Srbiju, koju vodi predsednik (Aleksandar) Vučić, jedan od poslednjih nezavisnih lidera u Evropi”.

“A oni (Zapad) ne žele da vide Srbiju onakvom kakva jeste. Bili bi mnogo srećniji kada bi nekoj marionetskoj vladi rekli da uvede sankcije Rusiji. I ta vlada bi rekla: “Da, sjajno, mi ćemo to učiniti”. Ili bi tražili da priznamo Kosovo, a ta vlada bi rado pristala. Dakle, nezavisna Srbija je uvek meta. Kao i 1999. godine, tokom NATO agresije na Srbiju, bili smo meta tada, a meta smo i danas. Ali želimo da budemo slobodni”, naveo je Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.