среда, октобар 16, 2024

Kokanović: Potpisivanje prostornog plana Loznice predstavljalo bi kapitulaciju zemlje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. oktobra 2024. (Beta) – Predstavnik udruženja “Ne damo Jadar” Zlatko Kokanović izjavio je danas da potpisivanje prostornog plana Loznice znači kapitulaciju države i da građani to ne smeju da dozvole.

On je na protestu ispred Skupštine grada u Loznici kazao da odbornici imaju rok do 23. oktobra da zakažu sednicu na kojoj će se o tom pitanju odlučivati.

Prostorni plan grada Lonice je polazna osnova za sve. Bez toga nema kopanja. Čekamo tu sednicu, ne sme da bude izglasan taj sramni plan. Pozivam građane da budu spremni da se okupe ovde kad sednica grada bude zakazana u roku od pola sata“, kazao je Kokanović.

U Loznici je ispred gkupštine grada počeo protest građana zbog namere vlasti da dozvoli otvaranje rudnika litijuma u dolini Jadra.

Protest je organizovao Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS), a na skupu građana i ekoloških aktivista su i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta.

Do sada su protesti zbog najave otvaranja rudnika litijuma održani u više od 50 gradova širom Srbije.

Poslanici skupštine Srbije prošle nedelje posle četvorodnevne rasprave nisu usvojili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o rudarenju i geološkim istaživanjima koji je predložilo 86 poslanika opozicije zahtevajući zabranu eksploatacije litijuma i bora.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.