среда, октобар 16, 2024

Aris Movsesijan: Razroka Vučićeva politika

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. oktobar 2024. – “Vest da se ministar Aleksandar Vulin sastao sa direktorom Spoljne obaveštajne službe Rusije poslednja je cigla u BRIKS-zidu koji deo Vlade Srbije uporno gradi, prkoseći opredeljenju Srbije za Evropsku uniju (EU), što pokazuje i, nažalost, i stalan gastarbajterski odliv u ove zemlje”, reagovao je potpredsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Aris Movsesijan, dodajući da je to nastavak Vučićeve razroke spoljne politike.

“Ne samo što Srbija izbegava da usaglasi međunarodnu politiku sa EU, na šta je zvaničan pristupni put obavezuje, već deo Vlade radi suprotno tome, a danas smo ponovo dobili flagrantan dokaz da se Srbija u suštini okreće kako vetar duva”, kaže Movsesijan.

Pokret slobodnih građana vodi jasnu proevropsku politiku i s punim pravom pita građane Srbije: znate li uopšte koju politiku vodi vladajuća SNS?

“Kukavičko kretanje od nemila do nedraga u spoljnoj politici, neće Srbiji doneti ništa dobro. Očigledno je da potezi, poput ovog sastanka ministra Vulina, jačaju ionako veliko nepoverenje prema Srbiji kao savezniku EU, kao kandidatu i najvažnijem faktoru stabilnosti zapadnog Balkana. Zbog tog nepoverenja ostaje samo da kao nepouzdan politički partner, trgujemo pod lošim ili nikakvim uslovima sa svetom, ogledalima i staklenim perlama”, kaže potpredsednik PSG.

“Odlučite se da li ste za BRIKS ili ste za EU, i istupite tako pred građanima Srbije”, poručuje Movsesijan i dodaje: “Politikom “malo EU-malo Rusija” , zbunjuju se građani Srbije. Zato ne čudi što mnogi građani pogrešno razumeju geopolitiku, a to doprinosi razvoju ksenofobije u nešem društvu, poznatom po gostoljubivosti”, zaključuje potpredsednik PSG u saopštenju PSG.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.