среда, октобар 16, 2024

Zoran Vuletić: Građanima treba saopštiti istinu o Kosovu

Slične objave

Podeli

Erdoganova poseta, skupštinska rasprava o zakonu koji bi zabranio iskopavanje litijuma u Srbiji i njegovo odbijanja, poruka predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić poslanicima da “ne zastrašuju grašane pogrešnim informacijama, Ruska poruka SAD da će “snositi posledice ukoliko ne promeni politiku i suočiti se sa ratom”, teme bile su teme u emisiji Uranak Tanjug TV gde su gostovali Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) i sociolog Vladimir Vuletić.

Predsednik GDF je mišljenja da je Kosovo “naš najveći problem” i da predsednik Turske u tom procesu “može da pomogne, pre svega tako što će da ‘pogura’ kosovsku vladu i Aljbina Kurtija da uspostave Zajednicu srpskih opština kako bi se potpuno otkočio taj pregovarački proces”.

“Građanima treba saopštiti istinu o Kosovu”, kaže Zoran Vuletić i dodaje da “laž, huškanje i protivljenje Srbe sa Kosova raseljava…”

Srbi sa Kosova treba da razmisle – ko im je prijatelj, da li ovi koji ih obmanjuju dvadeset i više godina i lažu o statusu ili oni koji će im reći istinu.

Sasvim suprotno, Vladimir Vuletić je ubeđen da bi Srbi sa Kosova “implementacijom Zajednice srpskih opština imali jedan stepen autonomije i da ne bi zavisili od dobre, češće loše volje institucija u Prištini. To se, kaže, nije dogodilo pod izgovorom da je ZSO ne vrsta puzajuće Republike Srpske”…

Više u video prilogu.

D. B.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.