субота, октобар 12, 2024

Nestorović: Vučević počinio povredu Ustava ravnu državnom udaru

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. oktobra 2024. (Beta) – Poslanica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović izjavila je danas da je predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, potpisivanjem uredbe o oživljavanju Prostornog plana projekta “Jadar” u julu ove godine, počinio “povredu Ustava koja je ravna državnom udaru”.

“Da li ste svesni da ste imali odluku ustavnog suda koji vam je striktno naglasio da se ovde ne radi o tome da će Prostorni plan projekta Jadar biti ponovno oživljen i vraćen u pravni poredak”, upitala je Nestorović na današnjoj sednici, na kojoj se raspravlja o opozicionom predlogu zakona o zabrani iskopavanja litijuma i bora.

Na samom sajtu Vlade, kako je navela, na prethodnom dokumentu iz 2022. godine stoji oznaka – “nevažeći”. “Kada je nešto nevažeće u pravnom smislu, to znači da ne postoji. Kako je moguće da je premijer, koji je takođe pravnik, stavio svoj potpis ispod potpisa bivše premijerke Ane Brnabić i tako to stoji na sajtu Vlade, i time oživeo nepostojeći pravni akt”, upitala je Nestorović.

Ocenila je da je u Srbiji na delu “jedan pravni horor” i navela da ljudi “koji su počinili takve vrste kršenja prava i državni udar svojim potpisom, ne snose nikakvu odgovornost”.

“Ja se iskreno nadam da ćete se dozvati pameti i možda u poslednjem trenutku povući svoje potpise, priznati grešku i povući se sa vrlo odgovornih funkcija, jer se ovde radi o građanima Srbije”, dodala je Nestorović.

Navela je i da se objavljivanje podataka iz kupoprodajnih ugovora između pojedinih meštana Gornjih Nedeljica i kompanije “Rio Tinto”, koje je iznela ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, graniči sa krivičnim delom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.