уторак, септембар 24, 2024

Grbović: Suština rebalansa budžeta je u većim sredstvima za projekte sa koruptivnim potencijalom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. septembar 2024. – „Suština i svrha ovog rebalansa nije u većim socijalnim davanjima već u izdvajanju sredstava za projekat EXPO 2027, Nacionalni stadion i za druge projekte koji imaju ogroman koruptivni potencijal za ovu vlast, osnovni motiv je da se izdvoji novac za koruptivne poslove, za kupovinu naoružanja, Bezbednosno informativnu agenciju i fantomske poslove koje još ne vidimo u realnosti “, rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana na N1.

Grbović dodaje da niko nema ništa protiv većih socijalnih izdavanja, naročito kada je reč o demografskim podsticajima i to je nešto što uvek treba podržati ali da poziv ministarke Milice Đurđević Stamenkovski da se uključe u demografsku obnovu nacije predstavlja pravi odnos vlasti prema ovom budžetu i prioritetima.

Govoreći o predstojećnoj sednici o litijumu, Grbović kaže da ćemo konačno moći da vidimo da li su predstavnici vlasti toliko ubeđeni u ovaj projekat: „Ja bih voleo da čujem da li će neko moći da izgovori: Građani, Irena Vujović će vas zaštititi. Konačno ćemo videti da li su predstavnici vlasti zaista ubeđeni da ministarstvo može da obezbedi poštovanje ekoloških standarda i ako znamo da će slepo slediti impuls iz stranke i prema tome formirati svoj sud“, kaže predsednik PSG i dodaje da činjenica da će predstavnici vlasti slepo slušati naređenja iz stranke ne treba da obeshrabri.

„Mislimo da je važno da se o toj temi, o kojoj ne postoji suštinski i argumentovan dijalog na javnom servisu, razgovara i građanima pruži bolji uvid u to ko garantuje bezbedno sprovođenje projekta koji ima tendenciju da postane destruktivan za okolinu i građane. Brojni su primeri u kojima su se dešavali negativni slučajevi, i nismo imali priliku da o tome razgovaramo u Skupštini, za ovo još imamo i vremena i prilike, da tu debatu učinimo javnom“, kaže Grbović.

Govoreći o jutrošnjem napadu na studente ispred Rektorata u Novom Sadu, Grbović kaže da ovo nije prvi put da tome svedočimo, ali je najintenzivniji i najopasniji: „Pod okriljem noći i sa fantomkama, to je pokazatelj prirode te vlasti koji ne dozvoljava da na jednom fakultetu prođe bez njih, bez njihove potpune kontrole. Problematičnija je činjenica da vama može na fakultet i univerzitet da upadne grupa maskiranih i naoružanih ljudi, bez da te ljude neko zaštiti i reaguje, onda to pokazuje da je vaš bezbednosti sistem potpuno urušen i da gubimo suverenitet. Mi  govorimo o suverenitetu na Kosovu, a nemamo suverenitet u centru Beograda.“

Komentarišući godišnjicu od događaja u Banjskoj, predsednik PSG kaže da je odnos vlasti prema ovom događaju pravi odraz vlasti prema zemlji: „Sutra je godinu dana od kada je režim SNS izabrao svoje prioritete, i ispred interesa građana stavio je interes vođe kriminalne grupe Milana Radoičića i njegovog kapitala. To se negatvino odrazilo na uslove života i sve dogovore i pregovore. Činjenica je da se on nesmetano šeta po Srbiji, i da studenti koji se bore za čistu zemlju provedu više vremena u zatvoru nego što je proveo on za teroristički akt, i to jasno pokazuje šta je opredeljenje ove zemlje“, zaključio je Grbović, prenosi PSG.

Za SNS je najvažniji državni interes zaštita slobode i kapitala Milana Radoičića

„Prošlo je godinu dana od kako je režim SNS izabrao svoje prioritete, i ispred interesa Srba koji žive na Kosovu i ispred interesa građana Srbije stavio interes vođe kriminalne grupe Milana Radoičića i zaštite njegove slobode i njegovog kapitala i stao na stranu čoveka koji je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe.” Rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana u gostovanju na televiziji N1 komentarišući godinu dana od događaja u Banjskoj.

Grbović je dodao: “Slučaj Banjska postao je prepreka svakom unapređenju uslova života Srba koji žive na Kosovu i postao prepreka za sve dogovore i pregovore, učinivši međunarodnu poziciju Srbije po pitanju Kosova nemogućom.”

“Činjenica je da se Milan Radoičić nesmetano šeta po Srbiji, da se snima dok slavi rođendan na Kopaoniku, bez obzira što je priznao izvršenje krivičnog dela. S druge strane studenti koji se bore za čistu zemlju proveli su više vremena u zatvoru nego što je proveo on za teroristički akt, i to jasno pokazuje šta je opredeljenje ove vlasti”, zaključio je Grbović.

D. B. 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.