понедељак, септембар 23, 2024

SSP: Batinaši eksplozivom na studente

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. septembra 2024. (Beta) – Naprednjački “ljudi u crnom” jutros su bacali eksplozivne naprave i prebijali studente i aktiviste koji se bore za slobodne izbore za Studentski parlament Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, da podsete građane “ko je gazda“, izjavila je danas pokrajinska poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini AP Vojvodine Tanja Raca.

“Baš kao što su onomad, nakon par izgubljenih mesnih zajednica, upregnuli celokupnu stranačku mašineriju da Novosađane podsete ko je gazda, tako su i danas posegnuli za golom silom i, u želji da zadrže apsolutnu vlast na svim nivoima, mobilisali su sve – od navijača, do uličnih nasilnika”, kazala je Raca u pisanoj izjavi.

Istakla je da “ono što posebno uznemirava jesta činjenica da, ne samo što na nezakonit način pokušavaju da organizuju izbore i prebijaju aktiviste, već na sve to policija reaguje zakasnelo i mlako, stavljajući se tako na stranu nasilnog režima”.

“Studenti koji blokadom ulaza u zgradu pokušavaju da skrenu pažnju na nezakonita i nelegitimna dešavanja tako su prepušteni sami sebi, što je direktna poruka za sve one koji dignu glas protiv naprednjačkog terora”, rekla je Raca.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.