четвртак, септембар 19, 2024

Gervala: Mostovi ujedinjuju ljude i gradove

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 4. septembra 2024. (Beta) – Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala izjavila je da će Vlada Kosova “nastaviti da otvara mostove” koji, po njenim rečima, treba da ujedine ljude i gradove.

Ona je povodom najavljenog otvaranja mosta preko Ibra koji deli severni od južnog dela Kosovske Mitrovice, rekla da taj most ne treba da ostane “stari simbol podeljenog grada” iz vremena Slobodana Miloševića.

“Nećemo prestati da radimo pravu stvar, jer sa druge strane granice (u Srbiji) nisu zainteresovani da Kosovo napreduje. Ovo što radimo nije provokacija ni za koga, naše postojanje kao Kosova, kao republike, je provokacija za našeg severnog suseda. Ali mi ne možemo nestati i tu smo da ostanemo”, rekla je Gervala na Bledskom forumu u Sloveniji a preneo portal gazetaexpress.com.

Komentarišući kritike međunarodnih predstavnika zbog akcija koje Vlada Kosova sprovodi na severu i koje se ocenjuju kao nekoordinisane i štetne, Gervala je rekla da odnos Kosova sa saveznicima “daleko prevazilazi svakodnevne poslove” Vlade.

“Odnos Kosova sa partnerima prevazilazi svakodnevni posao koji radimo. Kosovo je priča o uspehu Zapada. Kosovo je uspešna priča SAD i Evrope jer nam je NATO bio potreban da zaustavi genocid i donese slobodu našem narodu. Stoga naš odnos prevazilazi ono što radimo u nekim delovima zemlje”, rekla je Gervala.