среда, октобар 2, 2024

Mladen Cvijetić: Novi Sad ostaje u rukama Beograda

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 28. avgust 2024. – Naprednjačka većina (SNS i njihovi sateliti) je danas u Gradskoj skupštini, za starog-novog gradonačelnika, izabrala Milana Đurića. Ovakvim izborom nastaviće se ista politika koju Novosađanke i Novosađani gledaju i žive u prethodnih 12 godina.

Sve što je rađeno u tom periodu predstavljalo je, kako SNS to naziva “politiku kontinuiteta Miloša Vučevića”, a što u prevodu znači – politiku Beogradske centrale te stranke prema našem gradu. Takva politika ogleda se u divljem urbanizmu, u fizičkom i pravnom nasilju nad političkim protivnicima i aktivistima, kontinuiranim pokušajima da se podigne spomenik fašistima koji su sproveli Novosadsku raciju, polarizaciji društva po osnovu stranačke pripadnosti, privatizaciji javnih dobara i totalnoj devastacija javnih preduzeća.

“SNS ima većinu i može da izglasa koga god hoće, to je za nas iz Pokreta slobodnih građana totalno nebitno. Mogli su da izglasaju i plišanu lutku na tu funkciju, jer kao i nad tom lutkom u luktarskoj predstavi, tako i nad gradonačelnikom Novog Sada u njegovom mandatu – konce povlači neko drugi”. izjavio je Mladen Cvijetić, potpredsednik PSG Novi Sad i odbornik u Skupštini grada Novog Sada.

Da zaključimo, Novim Sadom će se upravljati iz Beograda, dok će Đurić biti običan pijun koji će bespogovorno raditi ono što mu se kaže i to isključivo u interesu krupnog kapitala, profita i punjenja vlastitih džepova, a ne u korist građana Novog Sada.

Zato što smatramo da je svaka politika SNS-a loša za naše sugrađanke i sugrađane, i pogubna po naš grad, Pokret slobodnih građana Novi Sad nije podržao predloge Srpske napredne stranke za gradnonačelnika, njegovog zamenika i članove gradskog veća.

Nastavljamo borbu, oslobodićemo Novi Sad i učiniti ga gradom kakav treba da bude, navodi se u saopštenju PSG Novi Sad.

D. B.