среда, октобар 2, 2024

Završen protest Srbija protiv nasilja, novo okupljanje naredne nedelje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 3. juna 2023. (Beta) – Učesnici petog protesta “Srbija protiv nasilja” počeli da se razilaze večeras posle 21 sat, a organizatori su najavili sledeće okupljanje naredne sedmice.

Kako je javio reporter agencije Beta, na Andrićevom vencu, između predsedništva i Skupštine Srbije i dalje je okupljeno nekoliko stotina građana, dok je saobraćaj preko Slavije uspostavljen.

Okupljeni su u neprekidnoj koloni prolazili pored zgrade predsedništva Srbije duže od jednog sata, uz neprestano skandiranje “Ostavke, ostavke” i “Vučiću odlazi”, i uz upaljene baterije na mobilnim telefonima.

Večerašnje okupljanje organizovano je tačno mesec dana posle ubistva devet učenika i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”, i zvaničnih procena učesnika nije bilo, ali po nezvaničnim na protestu je učestvovalo više desetina hiljada građana.

Protest je počeo na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, emitovanjem kompozicije 13-godišnjeg Andrije Čikića, jednog od ubijenih đaka, a zatim je uz muk okupljenih sa 18 udaraca u mikrofon odata pošta svim žrtvama dva masovna ubistva 3. i 4. maja u Beogradu i okolini Mladenovca.

Govoreći na protestu glumac Dragan Bjelogrlić rekao je da “imamo dug” prema deci ubijenoj u OŠ “Vladislav Ribnikar” da “obezbedimo istinu i pravdu”.