среда, октобар 2, 2024

Zoran Vuletić: Vučićev “najveći skup ikada” – kontramiting ili početak predizborne kampanje

Slične objave

Podeli

“Najveći skup ikada” koji je predsednik Aleksnadar Vučić najavio za 26. maj deo javnosti vidi kao odgovor na protest “Stop nasilju” i kontramiting. Zoran Vuletić iz Građanskog demokratskog foruma ocenjuje da je to pogrešno tumačenje i da se, u stvari, radi o početku predizborne kampanje.

Vuletić je u Danu uživo na N1 kazao da misli da će skup najavljen za 26. maj biti prvi predizborni skup.

„Sutradan imaju skupštinu za koju je najavio da će podneti ostavku na mestu predsednika SNS. To će sigurno da izazove neke posledice. Planira se osnivanje tog famoznog pokreta i to sve vidim u funkciji predizborne kampanje, jer očigledno je da će tada doneti neku odluku, makar okvirnu o vanrednim parlamentarnim izborima“, rekao je Vuletić.

Dodaje da bi opozicija trebalo na ozbiljniji način da priđe tome, umesto da reaguje na Vučićeve „dnevne reakcije i na njegov tempo i nametanje tema, koje su najčešće besmislene“.

Objašnjava da umesto nadgornjavanja o tome koliko hiljada ljudi je bilo na protestu „Stop nasilju“ u Beogradu i zahteva poput smene REM-a i zabrane televizija Pink i Hepi, opozicija treba da se bavi politikom, uvaži očekivanja građana, pre Vučića krene u kampanju i objasni „gde se nalazi sigurnosni okvir za našu decu, za ono što im je nedostajalo, za ono zbog čega su šetali ljudi“.

„Smenom Olivere Zekić Vučić ima na lageru 100 različitih Olivera Zekić. Je li neko misli da ćemo biti zadovoljni ako promenimo Oliveru Zekić“, upitao je gost Dana uživo.

Prema njegovom mišljenju, Vučić je već uzeo u obzir zahteve iznete na skupu u ponedeljak i prepakovao ih u političku formu koja njemu odgovara.

„On je dokazivao preko jednog primitivnog Milovana Brkića koji je onaj sramni video snimao, prelomio je protest preko njega i preko Srđana Milivojevića, za mene je nerazuman onaj tvit o šahtu i Vučićevom bratu i sinu. To je nepotrebno i tako se ne radi“, ocenio je Vuletić.

Dodaje da je dobro protestovati, ali da protesti moraju da budu mnogo ambiciozniji od smene Olivere Zekić.

„Kroz ove proteste treba više pažnje da se posveti suštini, da je nasušna potreba naših građana da se formira proevropska lista koja će da izađe na izbore. Da se zahteva što pre ulazak u Evropsku uniju, a ne da se manipuliše s evropskim vrednostima“, objašnjava Vuletić.

Na optužbe vlasti i provladinih medija da je protest održan u nedelju bio politički skup, on odgovara da opozicija ne treba da reaguje na te propagandne zamke.

„Tačno, ovo je politički protest, tražim da Srbija uđe što pre u Evropsku uniju i usvoji zapadne vrednosti“, istakao je Vuletić.

Izvor N1 Srbija