петак, октобар 4, 2024

Haški optuženici, popovi, banditi i lopovi zaposeli srpske medije

Slične objave

Podeli

Vojvoda, gospodin, doktor, profesor.., “domaćica” Vojislavu Šešelju na predsednikovoj (Aleksandra Vučića) televiziji bila je u dilemi kako da oslovi ovu političku jezikaru u emisiji Dobro jutro Srbijo na televizijskoj proseravaonici, happy tv.

U uvodnom delu Šešelj se pohvalio da je prvi srpski intelektualac koji se u (socijalističkoj) Jugoslaviji usprotivio komunizmu i Josipu Brozu Titu, tvrdeći da tako nešto nije smeo da čini ni Milovan Đilas. Vođa radiala je rekao da je u Haškom tribunalu pobedio i da su ga nakon štrajka glađu “spasili Rusi”.

Od potpisnika Apela za prihvatanje francusko-nemačkog plana za rešenje kosovskog problema najpre se dohvatio pisca Filipa Davida, potom Tomislava Markovića, Žarka Koraća, čijeg je oca Veljka, profesora Filozofskog fakulteta optužio da je “udbaški denuncijant”. Profesorka Dubravka Stojanović “ništa ozbiljno nije objavila”. Kazao je da mu je Vesna Pešić zamerala što je srpski nacionalista, da je UJDI formirao antisrbin Branko Horvat iz Zagreba, da Milivoj Bešlin “nema nikakvo ozbiljno delo”, advokat Čedomir Stojković je beznačajna ličnost, Nenad Prokić “navodni dramaturg”, Dragan Banjac “navodni novinar”, Dinko Gruhonjić “veliko đubre iz Novog Sada, Tanja Petovar “kćerka komunističkog generala”, Aleksandar Kraus, “predsednik Antifašista Srbije – veliko antisrpsko đubre”…

Šešelj za antisrpstvo posebno optužuje predsednika Građanskog demokratskog foruma Zorana Vuletića, potpredsednika Radeta Veljanovskog, novinara Boška Jakšića, predsednicu Evropskog pokreta u Srbiji Jelicu Minić i druge.

(Više u video prilogu)

D. B.