петак, октобар 4, 2024

Lajčak u Davosu odvojeno sa Vučićem i Kurtijem

Slične objave

Podeli

DAVOS, 18. januara 2023. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom na marginama godišnjeg sastanka Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.

“I na ovom važnom mestu, sa Miroslavom Lajčakom nastavljam razgovore o situaciji u regionu i dijalogu Beograda i Prištine”, napisao je Vučić na Instagramu uz fotografiju.

Mediji su ranije preneli da će Lajčak sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom doći krajem nedelje na Kosovo, a potom i u Beograd.

Specijalni izaslanik EU za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak sastao se danas u Davosu sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem. “Razgovarali smo o narednim koracima u dijalogu (Beograda i Prištine) o normalizaciji odnosa i hitnim aktuelnim pitanjima”, napisao je Lajčak na Tviteru.

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak posetiće Srbiju i Kosovo u petak 20. januara, potvrdjđo je televiziji N1. Sastaće se s premijerom Aljbinom Kurtijem u Prištini, a potom i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Lajčaku će se ovoga puta pridružiti diplomatski savetnici francuskog predsednika, nemačkog kancelara i italijanskog premijera, kao i američki izaslanik Gabrijel Eskobar.