петак, октобар 18, 2024

Dodikov “srednjak” novinarima

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 22. marta 2022. – Član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik prilikom današnjeg dolaska pred Tužiteljstvo BiH u Sarajevu kroz prozor službenog automobila pokazao srednji prst prisutnim novinarskim ekipama, javlja Klix.ba.

On je danas saslušan u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog u predmetu „Pavlović banka“, u vezi sa spornom kupovinom vile na Dedinju u Beogradu. U Tužilaštvu je proveo oko sat vremena.

Pri odlasku iz Tužilaštva BiH Dodik je iz službenog automobila pokazao srednji prst okupljenim novinarima, što se vidi i na snimku koji su objavili pojedini bh. portali. On je ranije negirao bilo kakvu krivicu u vezi sa kupovinom vile u Beogradu, navodeći da je ceo slučaj politizovan.

Dodik je vilu na Dedinju u Beogradu kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 evra. Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, ali se ispostavilo da je kredit u „Pavlović banci“ podigao je tek godinu kasnije, 27. juna 2008. Utvrđeno je da je zahtev za kredit overio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske.

D. B.