петак, октобар 4, 2024

Đilas i Aleksić podržavaju novi protest ekoloških aktivista

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. novembra 2021. (Beta) – Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić podržali su danas proteste aktivista i organizanizacije koji traže ukidanje zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Đilas i Alesić su na konferenciji za novinare ispred Narodne skupštine (u vreme kada je počelo zasedanje Skupštine Grada) rekli da će to uraditi i u subotu, za kada je najavljen novi protest. Lider SSP je rekao da će se članovi te stranke pojaviti na protestima kao građani, bez stranačkih obeležja.

“Prošle subote smo (SSP) bili u Nišu ali je bilo puno ljudi iz stranaka (na protestima) ali bez stranačkih obeležja i zastava ili bilo čega sličnog. Kao i svi ostali građani bićemo na ulici (i u prestojeću subotu)”, rekao je Đilas odgovarajući na pitanje da li će se pridružiti protestu koji je najavljen za subotu.

Aleksić je rekao da pitanje ekoloških protesta nije pitanje ko je tu iz opozicije a ko nije. “Ovo je pitanje svih građana Srbije i po ovom pitanju nema podela, svi smo isti, svi smo jednaki i po ovom pitanju ćemo biti zajedno sa svojim narodom na ulicama”, rekao je Aleksić.