недеља, октобар 6, 2024

Brnabić: Na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji planirano Vučićevo ubistvo

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. oktobra 2021. – Predsednica srpske vlade Ana Brnabić izjavila je danas na vladinoj televiziji Pink da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji 27. januara ove godine. Pored ovog “otkrića” Brnabić je kazala da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera “Jovanjica” pokušaji državnog udara.

“Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vodjene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice naprvili kriminalni klan”, rekla je Brnabić.

“Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: ‘Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica’. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža”, istakla je Brnabić i dodala da se na Vučića vrši pritisak napadima na njegovog sina, Danila, jer mu “ne mogu zameriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima”.

M. M.