петак, септембар 20, 2024

Edi Rama u Prištini razgovarao sa liderima opozicije

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 27. septembra 2021. (Beta) – Premijer Albanije Edi Rama susreo se danas u Prištini sa liderima kosovskih opozicionih stranaka, Ramušom Haradinajem iz Alijanse za budućnost Kosova, Bedžetom Pacolijem iz Alijanse novo Kosovo i Fatmirom Ljimajem iz Socijaldemokratske inicijative Kosova.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je tema razgovora sa Ramom bila završetak izgradnje železničke pruge Priština-Drač. “Sa premijerom Edijem Ramom razgovarali smo o pitanju završetka železnice Priština-Drač kao neophodnog projekta, koji olakšava saobraćaj i još više povezuje naše zemlje, važne za jačanje bezbednosti u regionu i integraciju u NATO”, rekao je Haradinaj.

Na sastanku se razgovaralo i o situaciji na severu Kosova. “Bratska saradnja između naše dve zemlje od vitalnog je značaja za ukupan razvoj. Vlade u Prištini i Tirani moraju učiniti sve da uklone sve barijere koje ometaju saradnju u svim oblastima, posebno u ekonomskoj”, zaključio je Haradinaj.

I lider Alijanse novo Kosovo, Bedžet Pacoli je na Fejsbuku objavio da su sa Ramom razgovarali o situaciji na severu Kosova. “Poseta albanskog premijera, u ovom delikatnom trenutku, je preko potrebna i Kosovo bi trebalo da u svakom pogledu to iskoristi za jačanje veza sa Albanijom”, napisao je Pacoli.

Predsednik Socijaldemokratske inicijative Fatmir Limaj napisao je da je sa Ramom razgovarao o trenutnom razvoju dogadjaja, sa posebnim naglaskom na situaciju na severu Kosova.