недеља, октобар 6, 2024

Vučić o kandidaturi, Belivuku i pomoći građanima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. jula 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da ne može sa stoprocentnom sigurnošću da kaže da neće biti kandidat na narednim predsedničkim izborima, i da odluka o tome još nije doneta.

Vučić je za TV Pink rekao da ispituju ko su drugi ljudi koji bi mogli da pobede na izborima, i da i sam traži neka rešenja i učestvuje u tome. “Ja bih želeo da Srbija u budućnosti bude u sigurnim rukama i da ne upadne u ruke onih koji su je uništavali i razarali, ali ne mogu da kažem sa stoprocentnom sigurnošću da neću, upravo zbog rezultata istraživanja koja sam dobio”, rekao je Vučić na pitanje da li će se kandidovati.

On je izjavio da će optužnica protiv grupe Veljka Belivuka koja se tereti za najteža krivična dela biti “remek delo”. “Nikada više u Srbiji niko neće biti nesiguran. Hvala evropskim sestrinskim službama koje su nam mnogo pomogle da do toga dođemo. Istraga je u toku, to niko ne može da zaustavi, ići će se do kraja, niko neće biti zaštićen”, kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da su problemi sa kriminalnom grupom uhapšenog Veljka Belivuka počeli nakon “ubistva na šinama” 30. januara 2017. godine, kada je u centru Beograda ubijen sportista Vlastimir Milošević, koji je “ubijen zato što je, “kao obezbeđenje na splavovima, smetao kriminalnoj grupi Belivuka, čije je neke članove bio pretukao”.

Televizija Pink je nekoliko puta emitovala snimak na kome se vidi likvidacija Vlastimira Miloševića, kao i fotografiju žrtve, za koju je Vučić rekao da je telo isečeno i spakovano u kesu a zatim bačeno u Dunav.

“Moja poruka njima je da neću da se opametim. Imamo ukupno 38 ubistava, ali nijedan pokušaj mafijaškog ubistva nemamo u zemlji. Vidite da može”. Predsednim Srbije izrazio je spremnost da dodje u studio da se donese poligraf i da javno odgovara da li je ili nije “ikada video ili čuo Belivuka”.

Vučić je izjavio da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, koja je predviđena za jesen.