четвртак, јун 13, 2024

Željko Tutnjević – uno di noi!

Slične objave

Podeli

Autor: Mario Marušić

Prije dva dana u mirovinu je otišao legendarni fotoreporter Željko Tutnjević, institucija ovog gradaPrije dva dana u mirovinu je otišao legendarni fotoreporter Željko Tutnjević, institucija ovog grada

Talijani imaju fenomenalan izraz – uno di noi – jedan od nas. Najčešće se rabi u nogometnoj terminologiji kada navijači opisuju igrača koji nosi boje njihovog voljenog kluba s tim da je i on sam, baš poput njih, prije svega – navijač! Totti, de Rossi, Giannini, di Bartolomei, Maldini, Baresi, Costacurta, Di Natale, Sergio Pellisier, Del Piero… – svi su oni nogometne ikone koje su dosegle visine i zvjezdani status – ali ako ultrase klubova za koje su igrali pitate da ih opišu u najkraćim crtama, samo će vam reći – uno di noi.

Postoje i u Dubrovniku ikone koje su dosegle visine i zvjezdani status, ali ako mene pitate da ih opišem u najkraćim crtama, samo ću vam reći – uno di noi.

Jutros sam tri puta bio na WC-u, a smiješi mi se i četvrti. Ako ovako nastavim iskakit ću i jetru i bubrege i slezenu – jebem li ti stres i tremu. Danas je moj prvi novinarski radni dan u životu. Idem s legendarnim Željkom Tutnjevićem raditi anketu za Dubrovački vjesnik i tresem se kao bršljan na 40 čvorova bure. Do jučer sam bio samo čitatelj novine koja je obilježila Dubrovnik u zadnjih pola stoljeća, a danas – još uvijek ne mogu vjerovati – sam ću napisati par redaka koji će se objaviti pod mojim imenom i prezimenom.

-Maro, je li dobro ovako? – pita me Tutnjević nakon što je okinuo par žrtava ankete, a ja ne mogu vjerovati što se događa.