петак, јул 12, 2024

Zbog smrti porodilje izvršena kontrola u Opštoj bolnici Leskovac

Slične objave

Podeli

Četiri zdravstvena inspektora iz drugih gradova Srbije obavili su jutros vanrednu kontrolu po nalogu ministarke zdravlja Danice Grujučić zbog smrti porodilje iz Vlasotinca D.L. (30), a pre njih počela je da radi i unutrašnja kontrola, potvrdio je za agenciju Beta direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Dimitrijević je odmah po završetku rada zdravstvenih inspektora kazao da su kontrolisali dokumentaciju o održavanju trudnoće, razgovarali sa svim odgovornim akterima o njenom prijemu, boravku u bolnici, operaciji i postopretivnim aktivnostima.

„Rečeno nam je da dostavimo naše nalaze rada unutrašnje kontrole, a vršiće kontrolu i u Nišu, kako bi objedinili svu dostupnu dokumentaciju i nalaze. Sada je za sve dalje izjave nadležan PR Ministarstva“, rekao je Dimitrijević.

U ponedeljak bi, prema još uvek nezvaničnim informacijama, trebalo da počne sa radom untrašnja kontola u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, gde je porodilja preminula.

D.L. je primljena 15. februra u leskovačkom porodilištu, porođaj je izvršen carskim rezom 27. februara, a u Niš je prebačena sutradan u 15.34 sati gde je juče preminula. Direktor Dimitrijević je juče rekao da je porodilja imala niži nivo trombocita.

Trudnoća D.L. vođena je u Vlasotincu, a njena sestra rekla je za agenciju Beta da je jedini problem pri kraju trudnoće bio povišen krvni pritsak, što je učestala pojava kod trudnica.