понедељак, јул 22, 2024

Zbog “pandora papira” saslušan Blažo Đukanović

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. oktobra 2021. (Beta) – Blažu Đukanović, sin predsednika Crne Gore Mila Đukanovića saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u svojstvu građanina povodom slučaja “Pandora papiri”, javljaju podgoričke Vijesti.

U “Pandora papirima” se navodi da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, objavljeno je ranije na sajtu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Prema tim navodima, sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori. Milo Đukanović će se o tom slučaju izjasniti u pisanoj formi, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je potvrdio da je to moguće.

“To se daje visokim funkcionerima, ne zato da bi bili privilegovani ili izdvojeni od drugih, nego da bi se izbjegla procedura kontrolisanja prostorija. Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negde eksplozivna naprava i to nam dane uzima. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena kada bi došao i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje. Ali ako bi bio pozvan da dođe, sigurno bi morao doći”, rekao je Katnić.