петак, јун 21, 2024

“Zajedno za Novi Sad” pristupio Pokretu slobodnih građana

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. jun 2024. – Organizacija Zajedno za Novi Sad, koju čine novi političari i mnogobrojni aktivisti, profesori, stručnjaci i studenti, pristupila Pokretu slobodnih građana!

Zajedno za Novi Sad i Pokret slobodnih građana zajedno nastavljaju borbu na svim poznatim vrednosnim i idejnim pozicijama, osnaženi za saznanje da ćemo imati još više bliskih saradnika i saboraca na putu oslobođenja našeg društva i našeg grada.

Na konferenciji za medije obratili su se Pavle Grbović, predsednik PSG, Anna Oreg, potpredsednica PSG, i dr Radivoje Jovović, poverenik PSG za Novi Sad.

“Umesto cepanja i podela pokreta i stranaka opozicije, što je postala neželjena praksa u Srbiji u prethodnih nekoliko godina, mi iz Zajedno za Novi Sad, biramo put jedinstva i udruživanja.

Zato mi je izričito zadovoljstvo da kažem da smo od danas saborci u Pokretu slobodnih građana – da upotrebim slogan Pokreta slobodnih građana – Zajedno pod zastavom slobode! Novi Sad pod zastavom slobode!” izjavio je dr Radivoje Jovović.

“Nakon iskustava sa lokalnim izborima u Novom Sadu i većini naših gradova i opština, pristupili smo temeljnoj analizi i zaključili da je jedini način da se slomi režim SNS-a istinsko ukrupnjavanje i udruživanje opozicije u smislene celine koje baštine identične vrednosti i ideje o tome kako naši gradovi, naša Vojvodina i naša Republika treba da izgledaju i funkcionišu.” izjavila je potpredsednica PSG-a, Anna Oreg.

“Veliko mi je zadovoljstvo što dalju saradnju nastavljamo sa ljudima koji su dokazani borci za slobodu i demokratiju, sa ljudima sa kojima delimo iste vrednosne osnove na poljima na poljima demokratije, slobode, građanskog društva, sekularne države, borbe protiv nacionalizma i svake druge vrste ekstremizma” izjavio je predsednik PSG-a, Pavle Grbović.

D. B.