петак, јул 12, 2024

Za sedam dana na kosovske tablice preregistrovana 733 vozila

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 7. novembra 2023. (Beta) – Od 1. novembra 733 automobila sa severa Kosova sa registarskim oznakama koje Priština smatra za “nelegalne”, preregistrovani su na RKS registarske tablice, saopštila je Kosovska policija.

Zamenik direktora policije na severu Mitrovice Veton Eljšani izjavio je da je danas do podne na kosovske registarske tablice preregistrovano 88 vozila.

Prethodno su iz MUP-a Kosova ocenili da je do masovne registracije vozila na severu Kosova došlo “zato što na severu više nisu moćni kriminalci poput Milana Radojičića, Ljunea, Mamija, Rusija i sličnih”.

“Možda to izgleda nezamislivo iz perspektive od pre godinu dana, ali danas u četiri opštine severa rade policajci koji su u službi reda i mira i borbe protiv šverca, kriminalnih i terorističkih grupa. Umešanost bivših policajaca ne samo u slučaju Banjske pokazuje da je većina njih i sama bila deo krivičnog dela krijumčarenja”, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja pre nekoliko dana.

Mogućnost preregistracija vozila sa srpskim registarskim tablicama sa akronimima gradova na Kosovu na RKS tablice je na snazi do 1.decemnbra ove godine.